Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Elevi iniţiaţi în tainele roboticii
Robotul umanoid NAO a fost prezentat, săptămâna trecută, la Transylvania College din Cluj, câtorva sute de elevi clujeni, cu scopul de a-i introduce pe aceştia în tainele roboticii. „NAO este unul dintre cei mai cunoscuţi roboţi umanoizi, fiind folosit în numeroase şcoli britanice din Europa pentru facilitarea procesului de predare şi pentru creşterea interesului elevilor faţă de informatică şi robotică într-un mod distractiv şi interactiv. Tocmai din acest motiv, Transylvania College a organizat o serie de sesiuni demonstrative la care au participat peste 350 elevi, atât din cadrul şcolii, cât şi din alte instituţii de învăţământ. Aceştia au avut şansa de a vedea ce înseamnă programarea sarcinilor unui robot, cum poate fi acesta util în societate şi ce oportunităţi de carieră există în acest domeniu”, se arată într-o informare a organizatorilor evenimentului.
„Pentru a le prezenta elevilor de gimnaziu oportunităţile pe care le aduce robotica, reprezentanţii Transylvania College au invitat-o pe Alexandra Sugurel, o româncă stabilită în SUA şi inginer în domeniul roboticii, în cadrul companiei care l-a proiectat pe NAO. Alexandra este, de asemenea, şi membru co-fondator al unei organizaţii care explorează beneficiile tehnologiei în folosul copiilor cu autism. În acest sens, roboţelul NAO a ajutat copiii în realizarea unei comunicări funcţionale, dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă şi îmbogăţirea cunoştinţelor”, arată organizatorii.