Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Încep emoţiile bacalaureatului
Înscrierile pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat au început luni şi se vor încheia pe 26 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Cursurile claselor a XII-a se vor finaliza în 26 mai, iar bacalaureatul va începe pe 6-7 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
În zilele de 8 şi 9 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 9, 12 şi 13 iunie - evaluarea competenţelor digitale, iar în 14-16 iunie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Prima probă scrisă la limba şi literatura română va fi susţinută în 26 iunie, iar a doua zi, proba scrisă la limba şi literatura maternă. În 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, în 30 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării. În 5 iulie vor fi afişate rezultatele şi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi publicate la data de 10 iulie.
Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face între 11 şi 14 iulie. În 21 august va fi susţinută proba scrisă la limba şi literatura română, în 22 august - la limba şi literatura maternă, iar în 23 august - proba obligatorie a profilului. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc în 4 august.
Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română, în 28 august, competenţele în limba maternă, iar în 29-30 august, competenţele digitale. Rezultatele vor fi afişate la 1 septembrie. Contestaţiile vor fi rezolvate în 2-5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 6 septembrie.