Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Incubator de afaceri, la Universitatea de Vest
Rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, a declarat că Autoritatea Naţională pentru Cercetarea Ştiinţifică (ANCS) a emis certificatul de autorizare al Incubatorului tehnologic şi de afaceri, care va funcţiona în cadrul universităţii arădene.
Potrivit rectorului, unitatea este constituită ca o entitate fără personalitate juridică în cadrul Universităţii de Vest, cu personal propriu, cu infrastructură şi dotări în valoare de 500.000 de euro.
„Incubatorul va avea conexiuni cu Parcul ştiinţific şi tehnologic Timişoara, în care Universitatea de Vest este asociată în participaţiune cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare, cu universităţi timişorene, cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură din Timişoara şi cu societăţi comerciale”, a precizat prof. dr. Aurel Ardelean.
Principalele obiective ale Incubatorului sunt: transferul tehnologic de rezultate ale cercetării de la agenţii economici interesaţi; dezvoltarea potenţialului tehnologic; integrarea studenţilor şi absolvenţilor universităţii în mediul socio-economic, precum şi atragerea de investiţii străine în acest domeniu al transferului de tehnologii. Rectorul Ardelean a precizat că există deja o companie din Australia, interesată de serviciile acestui Incubator tehnologic şi de afaceri.
„Incubatorul va oferi consultanţă tehnică şi juridică, redactarea de proiecte, studii, evaluări, expertize, audit, acces internet, pagină web, baze de date, publicitate etc., la preţuri relativ reduse faţă de ceea ce se practică pe piaţă”, a mai spus prof. univ. dr. Aurel Ardelean.