Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Interes mare pentru cursurile de hipnoterapie medicală
Studenţii Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş de la cele trei secţii, română, maghiară şi engleză, au manifestat un interes foarte mare faţă de cursurile opţionale de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului, care urmează să fie predate, în premieră în România, la Catedra de psihiatrie, în primul semestru al acestui an universitar, informează Agerpres.
„Începând din acest an universitar, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş, la Catedra de psihiatrie, vom preda în curând un curs facultativ de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului, atât în limba engleză, cât şi în limba română. Se pare că nici un curs opţional nu a trezit atât de mare interes ca acesta. Studenţii îşi mai pot exprima opţiunea de a participa la curs până săptămâna viitoare. Dat fiind interesul foarte mare, pentru rezidenţi şi medici se discută despre un curs postuniversitar pe care să-l predau ulterior. Până atunci, cursul pentru studenţi va cuprinde teorie şi practică, şi în acest prim semestru vom preda ce este hipnoza, cum se aplică, vom discuta despre istoria hipnozei, tehnici de inducere a hipnozei, terapii care se folosesc în starea de hipnoză. Vom discuta despre hipnoterapia medicală pentru tulburările de depresie, anxietate şi vindecarea atacurilor de panică, tulburările de somn şi managementul stresului și al durerii, pentru pregătirea preoperatorie, intraoperatorie şi postoperatorie. Într-adevăr este o premieră în România, vor fi cursuri din două în două săptămâni, atât teorie, cât şi lucrări practice”, a declarat pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Europene pentru Hipnoterapie Medicală şi Terapia Subconştientului, dr. Elena Gabor.