Elevii Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş au participat la un workshop susţinut de pilotul Bogdan Marişca, în cadrul campaniei de siguranţă rutieră „Be Cool. Keep it Safe!”,
Manolescu solicită revenirea la denumirea Societatea Scriitorilor din România
Nicolae Manolescu vrea să schimbe denumirea Uniunii Scriitorilor din România (USR) în Societatea Scriitorilor din România (SSR), modificarea numelui instituţiei pe care o conduce urmând să fie analizată şi votată pe 17 iunie, însă părerile scriitorilor sunt împărţite în legătură cu acest aspect.
Modificarea denumirii Uniunii Scriitorilor din România (USR) în Societatea Scriitorilor din România (SSR) este prevăzută în proiectul de statut al instituţiei, care va fi supus votului scriitorilor pe 17 iunie, într-o conferinţă la care va participa un „consiliu lărgit“ al USR, format din peste 100 de scriitori, după cum a declarat pentru Mediafax Nicolae Manolescu. „Societatea Scriitorilor din România este numele sub care ne-am înfiinţat în urmă cu 100 de ani. Societatea Scriitorilor din România este numele sub care instituţia a funcţionat din 1908-1909 până în 1949. Nu costă nimic să ne schimbăm denumirea, trebuie să schimbăm nişte antete. În statutul actual al instituţiei scrie că Uniunea Scriitorilor din România moşteneşte Societatea Scriitorilor din România“, a spus Nicolae Manolescu.
Există scriitori care nu sunt de acord cu modificarea denumirii Uniunii Scriitorilor din România în Societatea Scriitorilor din România. Scriitorul Mircea Mihăieş, membru în Comitetul Director al USR, spune că i se pare „o prostie“ schimbarea denumirii.
Societatea Scriitorilor Români (SSR) a fost creată în anul 1909 şi a funcţionat sub această denumire până în martie 1949. USR a apărut în 1949, prin fuziunea între SSR şi Societatea Autorilor Dramatici. În prezent, USR cuprinde 2.400 de membri, care activează în cele 12 filiale regionale organizate în România şi în filiala Chişinău.