Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Mihail Sebastian, omagiat într-un festival de teatru european
Festivalul „Zile şi nopţi de teatru european la Brăila“, aflat la cea de a treia ediţie, reuneşte teatre din Serbia, Bulgaria, Macedonia, Croaţia, Grecia, Albania, Turcia, dar şi teatre importante din România, precum Naţionalul din Bucureşti, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Metropolis, Teatrul German din Timişoara, Teatrele din Braşov, Piatra Neamţ şi Galaţi.
Scriitorul Mihail Sebastian are, în cadrul Festivalului „Zile şi nopţi de teatru european la Brăila“, o secţiune aparte, cinci dintre cele 29 de spectacole din program fiindu-i dedicate. Primul spectacol din „Secţiunea Sebastian“ a fost prezentat, luni-seară, fiind montat de Teatrul Naţional din Chişinău, care a realizat o parodie după piesa „Ultima oră“, în regia lui Alexandru Cozub. În cadrul „Secţiunii Sebastian“, mai sunt programate spectacolele „Iubirile lui Sebastian“, cu Marius Manole şi Rodica Mandache, şi „Femei... femei“, care va fi prezentat azi de actorii Facultăţii Hyperion din Bucureşti, regia fiind semnată de Rodica Mandache şi Eusebiu Ştefănescu. Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila a pregătit, cu ocazia Festivalului „Zile şi nopţi de teatru european la Brăila“, spectacolul „eMeS“, după Mihail Sebastian, regia Ilinca Stihi. „Secţiunea Sebastian“ va fi abordată şi de Teatrul Karov Tel Aviv din Israel. Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila a dezvoltat întreaga ediţie sub genericul „Europa via Balcani“, pentru a marca, în plan local, cu ajutorul invitaţilor din ţară şi străinătate, Anul internaţional al dialogului intercultural. Festivalul se va încheia pe 14 septembrie.