Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Universitatea „Babeş-Bolyai“ la ceas aniversar
Muzeul de Istorie al Universităţii „Babeş-Bolyai“ organizează luni, 3 noiembrie, de la ora 12:00, vernisajul expoziţiei foto-documentare „Datoria vieţii noastre: Universitatea Babeş-Bolyai“ la ceas aniversar, eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la susţinerea, de către Vasile Pârvan, a cursului inaugural al Universităţii „Daciei Superioare“, moment de început al învăţământului superior cu predare în limba română.
Expoziţia aduce în faţa publicului primii ani de existenţă ai Universităţii româneşti din Cluj: momentul constituirii sale, serbările inaugurale, consolidarea sistemului de învăţământ pe temelii noi şi adoptarea, prin decret regal, în 1927, a numelui „Universitatea Regele Ferdinand I“.
Cu ajutorul materialelor documentare şi fotografice inedite, al unui scurt-metraj special realizat, al unor spaţii ce reconstituie atmosfera anilor interbelici, expoziţia urmăreşte perioada de început a Universităţii din Cluj, instituţie academică prestigioasă, reprezentativă pentru România întregită, un simbol al independenţei şi al unităţii. Expoziţia poate fi vizitată până în luna februarie 2015, conform unui comunicat de presă al UBB.