Un sultan luminat și reformist, Abdul-Medjid, a reușit să pună la loc în 1852 steaua de argint furată din Biserica Nașterii Domnului din Betleem, pe care scria așa: „Hic de Virgine Maria Jesus Christus natus es
Dezavantaje ale utilizării excesive a social media
Reţelele de socializare pot ajuta la îmbunătătirea vieţii sociale, însă specialiştii în psihologie recomandă să existe un echilibru între interacţionarea online şi cea reală. Aceştia enumeră câteva dezavantaje majore ale utilizării excesive a ceea ce cunoaştem a fi social media. În primul rând este afectată intimitatea, se arată pe site-ul psicologiaymente.com. Cu siguranţă, aceasta este prima preocupare a potenţialului utilizator înainte de a-şi crea un cont. Atâta timp cât informaţiile de bază ale unei persoane sunt disponibile tuturor, utilizatorul îşi pierde din confidenţialitatea datelor personale.
Un alt dezavantaj este contactul personal redus. Fiind un mediu de comunicare comod şi disponibil pe toate dispozitivele tehnologice, utilizatorii au tendinţa să îl folosească la capacitate maximă. Ei uită, astfel, să îşi folosească abilităţile cu care au fost înzestraţi, şi anume comunicarea verbală.
Scăderea încrederii în sine este încă un dezavantaj al utilizării excesive a social media. Se poate crede că un utilizator, cu cât are mai multe aprecieri la fotografii, cu atât este mai popular, ceea ce este fals. Această percepție nu este deloc în concordanţă cu adevărata părere a oamenilor despre respectiva persoană.
Un alt dezavantaj este acela că ne expunem mai mult informatiilor false. Fie că se face referire la relatările pe care unii utilizatori şi le trec la profiluri, fie că este vorba despre informaţiile care circulă în online, conţinuturile false sunt extrem de prezente şi promovate, iar ele nu pot fi verificate.