Camera Deputaţilor, ca for decizional, a adoptat, zilele trecute, o propunere legislativă mult așteptată de fermieri. Actul normativ modifică Legea nr. 287/2009 privind Codul civil în sensul instituirii duratei are
Criză fără precedent la Hollywood
Actorii americani sunt de vineri în grevă, după eşecul negocierilor de peste patru săptămâni dintre marile studiouri americane de film, reunite în Alianţa Producătorilor de Film şi Televiziune (AMPTP), şi puternicul sindicat SAG-AFTRA al actorilor, care a denunţat propunerile salariale „insultătoare” pe care le-a primit, transmite AFP. Din AMPTP fac parte studiouri mari din industria filmului, precum Disney, NBCUniversal, Paramount, Warner Bros Discovery şi Sony şi platforme digitale cum sunt Netflix, Amazon sau Apple.
Decizia sindicatului SAG-AFTRA, care reprezintă 160.000 de actori şi alţi profesionişti de pe marele şi micul ecran, paralizează complet Hollywoodul, unde producţia de filme şi seriale încetinise deja din cauza scenariştilor care au încetat lucrul la începutul lunii mai. Această grevă dublă este o premieră la Hollywood după anul 1960.
Intrarea în grevă a actorilor va duce la înghețarea serialelor și filmelor aflate în lucru și va afecta talk-show-urile și reality-show-urile difuzate de televiziuni.
Actorii și scenariștii solicită creşterea salariilor, afectate de apariția platformelor online. De asemenea, vor garanţii că inteligenţa artificială nu va fi utilizată pentru a genera scenarii sau a clona voci şi imagini.
Dubla grevă confirmă criza existenţială care afectează în prezent Hollywoodul. La sfârşitul lunii iunie, sute de actori, printre care Meryl Streep, Jennifer Lawrence şi Ben Stiller, au semnat o scrisoare în care atrăgeau atenţia că industria lor se află într-un „punct de inflexiune fără precedent”, la care s-a ajuns din cauza apariției platformelor de tip Netflix și a dezvoltării rapide a inteligenței artificiale. (C. Z.)