Cu trei zile înainte de votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, autoritățile competente au comunicat ultimele detalii privind desfășurarea scrutinului. În prima rundă a prezidențialelor sunt
Festivalul Logos „Arte și Har” la Arad
La Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad au debutat marți, 5 mai, manifestările Festivalului Internațional Logos „Arte și Har” (5 mai - 3 iunie 2015), dedicate copiilor și tinerilor, celor care iubesc artele, tuturor acelora care se deschid sau celor care se bucură de ele sau chiar au primit darul divin al creativității.
Festivalul este rodul parteneriatelor încheiate de Arhiepiscopia Aradului cu diverse instituții publice, locale și județene arădene, cum ar fi Inspectoratul Școlar Județean Arad, Inspectoratul de Poliție al Județului Arad, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, reprezentanți arădeni în Parlamentul României și diverse asociații ce reprezintă societatea civilă. Festivalul Logos se dorește a fi un eveniment al comuniunii și bucuriei, al deschiderii sociale, al asumării educative și al responsabilității pastorale în parohii, dar și al provocării și diseminării credinței creștine în societatea contemporană. La această ediție participă 90 de copii și tineri talentați, îndrumați de 15 coordonatori de grup și alți 18 coordonatori individuali, cu aptitudini remarcabile în toate artele, din grădinițele, școlile, liceele, colegiile și universitățile bănățene, cu invitați din Republica Moldova, Austria și SUA.
În prima seară, protagoniștii manifestărilor au fost copiii de la diferite grădinițe din Arad, dar și elevii și elevele cu aptitudini artistice din toate liceele și colegiile arădene, printre care se numără copiii premiați la diferite manifestări naționale și internaționale de anvergură. Invitata serii a fost eleva Monica Prîlici, din Republica Moldova, care participă, cu întreaga familie, în cadrul manifestărilor organizate de Festivalul Logos. Din această primă seară nu au lipsit muzica clasică, diferite interpretări la pian, muzică folk, tradiții locale românești, scenete de teatru creștine, originale, create special pentru festival, creațiile marilor poeți români, universul poveștilor românești, creștine și diferite corale parohiale formate din copii, tineri și tinere.
Valențe spirituale și artistice izvorâte din patrimoniul universal creștin
Festivalul pășește în întâmpinarea tinerilor cu respect și prețuire sinceră față de darurile lor artistice, prin evocarea acelor valențe spirituale și artistice ce izvorăsc din repertoriul cultural universal, dar mai ales din înălțătorul patrimoniu creștin, ortodox. Festivalul promovează toate artele, de la muzică la teatru creștin, afirmă dimensiunea moral-catehetică a filmului artistic și documentar religios, promovând cunoașterea etosului biblic și patristic prin seminarii, simpozioane și conferințe publice, prin invitarea unor lectori din țară și din afară, care se dăruiesc problemelor și nevoilor sociale, artistice și culturale prezente ale tinerilor și familiilor, ale școlilor și ale universităților.
Programul festivalului a continuat miercuri, 6 mai, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” cu manifestarea intitulată „Artele - cale a frumuseții sublime”. Aceasta a cuprins recitaluri de muzică bisericească, clasică, instrumentală și canto, teatru creștin, dar și momente artistice dedicate tradițiilor populare. Artiștii invitați au fost Adriana Dogaru - pian, Universitatea de Vest Timișoara, și Iulia Iovănaș - vioară, Universitatea de Arte Graz (Austria).