Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Primele premii UE pentru sectorul alimentar ecologic

Primele premii UE pentru sectorul alimentar ecologic

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Un articol de: Cristina Zamfirescu - 28 Septembrie 2022

Comisia Europeană i-a prezentat, zilele trecute, pe cei opt câşti­gători ai primelor premii acordate de Uniunea Europeană pentru domeniul alimentar ecologic, de la fermieri la restaurante. Proveniţi din Austria, Belgia, Croaţia, Fran­ţa, Germania, Italia, Spania şi Sue­dia, câştigătorii sunt repre­zen­tanţii dezvoltării şi inovării sectorului ecologic european, contribuind la reducerea impactului agriculturii asupra mediului. 

„Am fost impresionat de fiecare dintre poveştile câştigătorilor”, a declarat Janusz Wojciechowski, comisarul pentru agricultură. Nazaret Mateos Alvarez din Spa­nia a primit premiul pentru Cea mai bună agricultoare. Ea a dezvoltat o metodă unică de cultivare a ciupercilor care maximizează cali­tatea produselor, reducând factorii de producţie şi consumul de apă.

Premiul pentru Cel mai bun agri­cultor ecologic a fost câștigat de David Pejic din Croaţia, care are cea mai veche fermă ecologică de lângă Zagreb, cu peste 60 de culturi diferite. Cea mai bună regiune ecologică a fost declarată regiunea Occitania din sudul Franţei, iar Cel mai bun oraş ecologic - oraşul austriac Seeham, unde cantinele pu­blice, grădiniţele şi şcolile gătesc şi servesc alimente 100% ecologice. 

Au mai fost acordate premii pentru: Cel mai bun biodistrict - aso­ciaţiei Associazione Bio-Distretto Cilento din Italia; Cel mai bun IMM ecologic - societăţii Goodvenience.bio din Germania, care produce ciorbe, supe, sosuri, condimente şi uleiuri artizanale; Cel mai bun comerciant ecologic - societăţii La ferme a l’arbre de Liege din Belgia; Cel mai bun restaurant ecologic - restaurantului Lilla Bjers din Suedia.

Citeşte mai multe despre:   premiere